Weet iedereen al wat er met Pinksteren te doen is in Berkelland?

ATELIERROUTE BERKELLAND – MEER DAN DE MOEITE WAARD.

Dit herkenningsbord staat straks bij alle atelierlocaties

Wie alles wil zien van de Berkellandse Atelierroute zal de twee dagen van het pinksterweekend hard nodig hebben. Met 86 deelnemende kunstenaars op 53 verschillende locaties, verspreid over heel Berkelland, zou dat namelijk betekenen dat er per dag gemiddeld meer dan 40 kunstenaars of meer dan 25 locaties bezocht moeten worden om een goed beeld te krijgen van de diversiteit en de kwaliteit van wat Berkelland aan kunst en kunstenaars te bieden heeft.

Niet alleen inwoners van Berkelland worden verwacht. Die hebben die informatie intussen waarschijnlijk wel. Maar ook vele bezoekers van daarbuiten, zullen worden aangetrokken als ze weten van de mogelijkheid om een mooie fiets- of autoroute te maken door het gevarieerde schitterende landschap of te wandelen door de verschillende kernen van Berkelland en de kans te benutten om zowel monumentale boerderijen als knusse ateliers en hobbyruimtes van binnen te bekijken en te genieten van eenvoudige en parkachtige grote en kleine tuinen. En dat in combinatie met een tussenstop bij een van de talrijke horecagelegenheden voor een kop koffie, een verfrissing of een hapje eten en –daar draait het uiteindelijk allemaal om- een unieke blik te krijgen op de Berkellandse kunst van zowel professionele als amateurkunstenaars, met demonstraties en de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek met de verschillende kunstenaars en wellicht de aankoop van een kunstwerk.

Op een van de 53 kunstenaarslocaties, het Kulturhus van Ruurlo, aan de Nieuwe Weg 5, is ook een informatiecentrum en een overzichtstentoonstelling ingericht. Hier zal van alle deelnemende kunstenaars één werk worden tentoongesteld en zullen aanwezige medewerkers de bezoekers kunnen informeren of adviseren over de te bezoeken plaatsen of kunstenaars als ze gericht kunstvormen of kunstenaars of -door tijdnood gedwongen- een keuze moeten maken.
Ook zijn daar de routebeschrijvingen en informatiegidsen tegen een geringe betaling beschikbaar. Hoewel ook de nodige informatie via de website beschikbaar is, biedt een informatiecentrum vaak een goede start om de beoogde bezoeken te plannen.

Deel deze informatie met iedereen die je graag wilt wijzen op deze atelierroute op 9 en 10 juni a.s. in Berkelland.

Op de website vind je nu al gedetailleerde informatie over de deelnemende kunstenaars en een globale indruk van hun atelier-/expositielocaties.
De informatie is tijdens de atelierroute ook op alle locaties beschikbaar.